arbejdsmarkedet
reklame

Klar på nyt job?

Når du skal til at bevæge dig ind på arbejdsmarkedet, kan det være vigtigt at have styr på et par små ting inden du kaster dig selv ud i frit fald. Det kan være en fordel at sætte sig ordentligt ind i hvilke job-stillinger som passer din hverdag bedst. Der ud over kan det være glimrende at gøre sig klog på, hvad de forskellige jobannoncer kræver med uddannelse osv. Sidst skal projektet søsættes, og du skal fysisk i gang med at sælge dig selv på den bedste måde. Her er der også et par ekstra tips, så du er sikker på at blive taget i betragtning, når arbejdsgiveren skal finde den nye medarbejder. 

Find det rette job

Der kan være mange gode grunde til at bruge ekstra tid på at finde det rette job. Det kan være en ubehagelig affære at sætte foden ned i en dårlig arbejdsplads. Når du skal vælge, hvor du har lyst til at sende en jobansøgning, skal du afgøre med dig selv om du vil vægte pengene højere end arbejdsmiljøet. Der findes selvfølgelig mange arbejdspladser, hvor både pengene og arbejdsmiljøet står knivskarpt side om side. Men skulle du komme i en situation, hvor du skal vælge mellem den gode arbejdsplads med lav løn eller den dårlige arbejdsplads med høj løn, er det godt at have overvejet scenariet, inden du skriver under på kontrakten 

Når du skal finde det rigtige job, er det vigtigt, at du vælger det job som spiller sammen med dine professionelle færdigheder. Dette betyder dog ikke, at du vil blive udelukket, hvis du ikke er fagudlært, men nogle stillinger kræver mere end andre. Sørg derfor for at gøre dig klog på, hvilke færdigheder du besidder inden du søger.

Lav den perfekte ansøgning

Med den perfekte ansøgning er du et skridt tættere på at være igangsat arbejde. Når ansøgningen skal laves, er der mange ting, som skal spille ind. En god beskrivelse af dig selv, et flot billede som viser, hvem du er osv. Til sidst er det vigtigt at have udarbejdet et overskueligt CV (Curriculum Vitae), som fortæller om din tidligere erfaring. Med cv’et vedlagt din ansøgning, står din professionalisme skinnende skarpt og er nu klar til at blive vurderet. Læs mere her og find din egen opskrift på den gode ansøgning.  

Med disse råd har du sikret dig en høj faglighed og seriøsitet blandt din kunnen og vilje til at blive en god medarbejder. Skulle du være så heldig at blive kaldt til samtale, findes der en lang række af råd, som du kan undersøge nærmere. Men grundlæggende gælder det om at være tro til din ansøgning, og vise den mest oprigtige og troværdige side frem af dig selv.