Colas klimasikrer vejene

Colas klimasikrer vejene

Denne artikel indeholder reklame tekster

Colas tilbyder asfalt til alle formål

Hvis overskriften fik dig til at kigge en ekstra gang, så giver det god mening. For hvis ’Colas’ leder dine tanker henimod en brun, sukkerig og ganske populær drik, så er det ikke rigtigt til at forstå, hvorfor en læskedrik har noget med vejnettet at gøre. Og det har den faktisk heller ikke. Colas er nemlig også navnet på en virksomhed, der arbejder med alle former for asfalt og belægning.

Asfalt til alle

Du har måske lagt mærke til de hårdtarbejdende mænd, der er at finde på de danske veje, når der skal lægges ny asfalt. Det er ikke sikkert, at du har skænket dem så mange tanker, men mange af dem kommer faktisk fra firmaet Colas. Siden 1930’erne har firmaet, der deler navn med den verdenskendte sodavand, været en af de førende aktører på markedet for lægning og produktion af asfalt.

Asfalt fra et bæredygtigt synspunkt

Det danske vejnet strækker sig vidt og bredt. De brede motorveje, der kan tage trafikanter hele vejen fra Skagen til Tyskland, går tværs igennem landet. På kryds af dem er der både lande- og villaveje, der også alle sammen er belagt med asfalt af forskellige typer. Det er altså et produkt, der dækker store dele af landet. Derfor giver det også rigtig god mening, at asfaltproducenterne er begyndt at tænke i bæredygtige baner. Sammen med førende specialister og dygtige laboranter udvikler den store asfaltvirksomhed Colas hele tiden nye idéer til, hvordan de kan være med til at sikre den grønne omstilling i Danmark.

Grus, sten og asfalt

Den store danske asfaltproducent udvinder de materialer, der bliver lavet til asfalt i lokale grusgrave. De store mængder sten og grus, der bliver til veje, cykelstier og skolegårde bliver nemlig gravet op lige her i Danmark. Der er altså ingen udenlandske mellemmænd, der skal transportere de organiske materialer over store afstande, inden de rammer fabrikkerne og bliver lavet til asfaltblandinger. Det er bæredygtigt at udvinde og bruge de materialer, der geografisk allerede er til stede i den danske undergrund. Og grus og sten er der masser af.

Ikke udelukkende asfalt

Selvom Colas er en af landets førende asfaltproducenter, så er der også andre produkter på hylderne hos den stolte danske virksomhed. De leverer nemlig også forskellige slags grus til gårdspladser, stier og deslige. Mens de også er leveringsdygtige i stabilgrus, bundsikringsgrus, muldjord og store kampesten. Colas er altså meget mere, end blot asfalt.